Графік роботи:
Пн.-Пт 10.00 - 18.00
Наша адреса: вул. Героїв Дніпра, 34
ТЦ Solaris, підвал
Героїв Дніпра
Меню

Чим відрізняється тачскрін від дисплея?

Спочатку поговоримо про значущість і призначення цих двох деталей, які є одним єдиним модулем Вашого телефону. Для наочного пояснення, можна навести приклад нашого з Вами організму. У тілі кожен окремий орган чи система відповідають за свою роботу, але всі разом вони є частиною одного загального складного механізму, де збої в роботі окремих «деталей» призводять до неприємних наслідків. Також влаштований і будь-який сучасний смартфон. Наприклад дисплей і сенсор - єдине ціле, причому у кожної складової ролі різні.

Дисплей відповідає за якісне та чітке зображення у роботі мобільного пристрою, щоб Ваш телефон реагував на Ваші торкання використовується тачскрин.

Природно, як і в організмі людини, так і в телефоні, якщо щось зі складових ламається, це не означає, що треба міняти все тіло, достатньо замінити або вилікувати дефект або деталь.

Майстри нашого сервісного центру «Mobitool» під час проведення діагностики з'ясують, що саме потребує ремонту чи заміни у Вашому смартфоні.

Що таке сенсорне скло та дисплей?

Тачскрін (сенсор, сенсорне скло) - запчастина, яка реагує на торкання Ваших пальців або стилусу (спеціальний аксесуар схожий на олівець). До речі, перший сенсорний екран був винайдений понад 40 років тому, в далекі 70-ті роки. Перша техніка, в якій вони з'явилися, потрапила на світовий ринок майже через 10 років після його створення.

Тачскрін по суті та частина дисплейного модуля, яка обробляє сигнали, що формуються від дотику людини або спеціального аксесуара. Розташований сенсор між дисплеєм, на який виводиться зображення та зовнішнім склом, що грає захисну роль.

Дисплей - важлива частина Вашого телефону, яка насправді й дає зображення. Саме він і надає Вам інформацію. Якщо раптом розбивається ця деталь - ви не побачите "картинку", все буде розмито і з перешкодами.

Чи можна замінити сенсор, не змінюючи сам дисплей?

В руках наших інженерів можливо все, а заміна пошкодженого скла без заміни дисплея, одне з найчастіших звернень від наших клієнтів.

Цей ремонт слід проводити тільки у кваліфікованому центрі, такому як наш, і не в жодному разі не намагатися демонтувати скло самостійно.

У нашому сервісному центрі «Mobitool» на унікальному професійному обладнанні майстри акуратно відклеюють пошкоджене скло від дисплея. Така методика дозволяє мінімізувати витрати на заміну цілого дисплейного модуля та зберігає оригінальний колір, та «рідне» підсвічування. Від'єднавши дисплей від корпусу та очистивши його за допомогою спеціальних інструментів від залишків клейової основи, встановлюється ціле нове скло. Потім все тестується і якщо установка і перевірка успішні - конструкція повертається в корпус телефону. З першого погляду може здатися, що процес дуже тривалий і складний, але для наших профі через чиї руки пройшли тисячі мобільних пристроїв, це не займе багато часу.

У чому тоді відмінна особливість при заміні пошкодженого дисплея?

Якщо пошкоджений безпосередньо сам дисплей, тоді проводиться заміна вже готової деталі, тобто встановлення нового дисплейного модуля.

Найголовніше нагадування від наших майстрів - заміна тільки скла можлива при сколах і тріщинах на ньому, а заміна дисплея вже коли пошкоджено не тільки сенсорне скло, але і з'явилися дефекти в зображенні у вигляді плям і смуг або воно зовсім зникло.

У чому різниця між заміною дисплея та сенсорного скла?
У чому різниця між заміною дисплея та сенсорного скла?
:
Сервисный центр - Mobitool